Kärlekströst

av Nicci Gerrard


Irene är helt oförberedd den dagen hennes make Adrian lämnar henne för en annan kvinna. Tillsammans har de tre barn och först känns det som att hela tillvaron rasat samman. Irene lever som en zombie. Klarar sig igenom dagarna med ett låtsat lugn och en glädje för barnens skull och spenderar nätterna i ångest och ilska. Men efterhand som  månaderna går börjar livet kännas lättare och tragedin omvandlas sakta till någonting positivt och stärkande.


Nicci Gerrard brukar skriva psykologiska thrillers under pseudonymen Nicci French tillsammans med sin make Sean. "Kärlekströst" är en stark och känslosam historia som många kvinnor och män världen över känner igen sig och finner styrka i. Även när situationen är som mörkast finns det en strimma av ljus som håller historien levande och intressant.


Språket är vackert och välskrivet. Det får historien att rinna på med en glöd och innerlighet som är alldeles för sällsynt inom denna sorts litteratur. Jag rekommenderar boken till alla som själva gått igenom - och går igenom - en smärktsam separation, men tycker även att den har mycket att ge till andra också. Såhär bra böcker är helt enkelt inte okej att missa. Betyget är en stark fyra.

Förlag: Damm förlag
ISBN: 9789173512428


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn tack (anonyma kommentarer raderas);
Kom ihåg mig?

Din e-mejl: (publiceras ej)

Har du blogg?

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0